top of page

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

Stijlen en krullen als een pro (deel 1)

Ik heb ze in huis: de beste stijltang die er is, en de beste krultang die er is.

Benieuwd?

Stijltang: de L'Oreal Steampod

Krultang: De Pearl Remmington Curl Wand

Vandaag begin ik met de stijltang der stijltangen: de Steampod van L'Oreal!

De steampod is een serieuze investering, dat moet ik toegeven. Hij is best prijzig, maar eens je het resultaat ervaart helemaal niet 'duur'. Want dat zou dan betekenen dat ie zen geld niet waard is, en dat is dus wel zo. Met dit wonderapparaat krijg je zelfs het meest pluizige krullenbolletje stijl, glad en gezond. De steampod is, naar mijn mening, een soort van stoomstrijkijzer voor je haren. Klinkt best raar, maar no stress, je haar gaat er echt niet afvallen zoals in dat hilarische Youtube filmpje waarin die meid haar haren verliest.

Het apparaat heeft een klein reservoir waar je water in moet doen. Dat water wordt dan opgewarmd en omgezet in stoom die de tang over je haren verdeelt. Het toestel heeft twee keramische platen en een ontwarrende kam. Hoe werkt het?

Eerst breng je een speciaal daarvoor gemaakt product aan op de haren. Er bestaat een serum en ook twee crèmes, afhankelijk van je haartype (gevoelig, beschadigd,...) te gebruiken. De producten zijn gebaseerd op door stoom geactiveerde pro-keratine technologie. Keratine dat doet vast al een belletje rinkelen, want keratine- behandelingen kan je bij de kapper ondergaan om je haren langdurig 'glad' te maken. (erg populair bij de dames met pluizig haar) Het gaat hier dan ook om gladmakende crèmes (de wetenschappelijke uitleg zegt dat de crèmes kationische polymeren bevatten die voor een diepe haarvezelomvorming zorgen)

Maak verdelingen in je haren en begin aan de onderkant met een haarlok 1 à 2 keer door de Steampod te halen (dat is al voldoende). je hoort het water opborrelen in het apparaatje en ziet de damp eruitstomen aan je haren. Opletten om je niet te verbranden dus! Wees niet bang om de steampod traag over de haren te laten glijden, het is net de bedoeling dat de stoom langzaam over je haren verdeeld wordt en zo het product in je haren duwt.

Hierbij mijn voor foto en tijdens foto, zoals je merkt is mijn haar niet echt stijl, niet echt gekruld. Gewoon licht golvend (en erg statisch na het drogen) Brushen doe ik nooit, dit is met de haardroger en de haren ondersteboven gewoon gedroogd.

De kracht van de stoom opent de schubbenlaag van de haren. Op die manier wordt het haar voorbereid op de warmte van de stoom én van de platen. De temperatuur kan worden aangepast. De bestanddelen van de producten worden door stoom geactiveerd en kunnen zo doordringen tot op de haarvezel. De mechanische werking van de platen sluit de schubbenlaag weer waardoor het haar glad blijft.

Commerciële praatjes? Toch niet. De steampod is snel, zacht voor je haren en effectief gladmakend. Dat het om een gepatenteerde technologie gaat verklaart vast het hogere prijskaartje maar je krijgt wel een kapsel alsof je net van bij de kapper komt in ruil. Ik hou zelf niet zo van erg stijle haren, maar als het zo netjes kan als met dit apparaat dan moet ik toegeven dat het toch wel leuk is voor een keertje. Ook superhandig voor zo'n stijle hoge paardenstaart.

I'm a fan.

Goed opletten als je een Steampod wilt aankopen, de prijzen zijn niet overal gelijk. Bovendien zijn er heel wat 'pakketjes' te kopen waar de producten al bijzitten. Reken toch dat je zo'n 160 euro ongeveer moet neertellen voor een tang voor thuisgebruik met producten.

Samengevat:

Voordelen: Doet wat ie belooft, snel, zacht voor de haren

Nadelen: prijs, groot toestel,ligt moeilijk in de hand

foto 4_edited.JPG
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
RSS Feed
bottom of page